Utgivelsesnotat for Kampen om Wesnoth 1.6

22 Mars, 2009. Omsider er det på ny duket for en epokegjørende hendelse, en stabil utgave av Wesnoth. Teamet bak Kampen for Wesnoth kan stolt presentere versjon 1.6 av Kampen om Wesnoth, et åpent, rundebasert strategispill med rollespillelementer i en fantasysetting. Spillet er tilgjenglig for nedlasting for Windows, Mac OS X og diverse GNU/Linux distribusjoner.


Hva er nytt i Wesnoth 1.6

Vi har mange nye kjennemerker å glede oss over denne gangen, blant annet et nytt felttog, to nye flerspillerscenarier og en forfriskende oppdatering av brukergrensesnittet.

For spillere

Felttog

Wesnoth skjermbilde

Et nytt felttog venter på utforskning, The Legend og Wesmere utnytter nye muligheter for spillmekanikk, blant annet evnen til å bruke spillets AI som kommandør for allierte tropper, med objektiver du bestemmer. Finn ut mer om dette ved å høyreklikke på din allierte ledere under scenario 7. Dette felttoget ble hentet inn fra Wesnoth-UMC-Dev prosjektet, hvor det har blitt utviklet for inkludering i hovedgrenen av spillet.

Nesten alle felttog bruker nå en ny metode for å beregne overført gull fra scenario til scenario: andelen gull som beholdes er nå 40% istedet for 80%, men denne summen legges til minimum startgull i neste scenario istedet for å erstatte denne minstesummen.

Mange felttog har fått ny og forbedret språkdrakt og nye mellomspill eller epiloger. Flere felttogkart har blitt nytegnet og forbedret. Alle er nå tidfestet på Wesnoths interne tidslinje, og nesten alle har reiseanimasjoner på kartene mellom scenariene. Wesnoths historie og geografi har gjennomgått en utvikling i retning av mer dybde og detalj: Flere felttog enn tidligere nevner referanser til hendelser i historien utenfor, med mer fylde i fortellingene som resultat.

Flerspiller

Flerspillerserveren kan nå pålogges ved hjelp av brukernavn og passord fra Wesnothforumet. Registrering er imidlertid ikke påkrevet, og man kan fortsatt bruke uregistrerte brukernavn.

Wesnoth skjermbilde

Flerspillerlobbyen har blitt forbedret for enklere behandling av (u)vennelister ved å dobbelklikke i spillerlisten.

Viktige endringer i spillemekanikk omfatter blant annet:

  • Increased the cost of the Goblin Spearman from 8 to 9.
  • Increased the movement of the Goblin Spearman line from 4 to 5.
  • Increased the melee attack of the Goblin Spearman from 4-3 to 6-3.
  • Added the traits weak, slow and dim and made goblins each receive one of them instead of two standard traits.
  • Added the marksman special to the ranged attack of the Orcish Assassin line.
  • Increased the cost of the Walking Corpse from 7 to 8.
  • Decreased the cost of the Bowman from 15 to 14.
  • Decreased the melee attack of the Bowman from 6-2 to 4-2.

Generelt

Grafikken i spillet er blitt forbedret med en hel rekke nye enhetsportretter. Mange enheter har også fått forbedrede animasjoner.

Wesnoth skjermbilde

En ny grunnleggende terrengtype, korallrev, gir de fleste landbaserte enheter noe høyere forsvar enn vanlig grunt vann, og 70% forsvar til de fleste vannbaserte enheter, som havfolk og naga. Skogområder kan nå gis mer variasjon med grafikk for vår/sommer-, høst- og vinterdrakt til løvfellende skogterreng. Det finnes også ny grafikk for landsbyer/byer og mer primitive stammekulturer.

Komponistene våre har lagt til fem nye originalspor som bakgrunnsmusikk: Heroes' Rite, Siege of Laurelmor, Suspense, The Dangerous Symphony og The Deep Path. I tillegg har spillet nå egne musikklipp for seier og nederlag.

Spillets grensesnitt er under fortsatt utvikling, spesielt kan nevner en mer dramatisk visning av portretter. Enhetenes tilbakekallingsdialoger viser nå nyttig informasjon om veteranenes individuelle trekk. Tilleggspakker vises med kategori ved søk på nedlastningsserveren.

Spillet har nå oversetninger til Arabisk, Kroatisk, Friulisk, Latvisk, Macedonsk and Marathi. Eksisterende oversettelser har blitt oppdatert og revidert.

For spillutviklere

Kartbyggeren har blitt forbedret (takket være Google Summer of Code). Kartbyggeren kan nå startes fra innad i spillet. Du kan slå på visning av terreng koder og kartkoordinater under arbeidet. Byggeren kan håndtere flere samtidige kart, og du kan ta skjermbilder av hele kart. Det finnes også et nytt interaktivt verktøy for animerte trekkruter.

Wesnoth skjermbilde

Nye kjerneenheter er nå tilgjengelige overalt: Troll Shaman, Royal Warrior og Dread Bat.

Mindre synlige endringer inkluderer forbedringer i AI, blant annet en ny formel-basert AI som tillater mer fleksibel fastsetting av objektiver og forbedrede algoritmer for rutesøk. Som vanlig har WML blitt mer fleksibelt med mange nye muligheter for hva forfattere av spillinnhold kan gjøre. Brukergrensesnittet er under rask utvikling; disse endringene tillater hele GUI-oppsettet å konfigureres via WML. De første skrittene er tatt, men dette prosjektet er ikke ferdig ennå, og vil fortsette i 1.7 serien av fremtidige spillversjoner.

Støtten for å skrive AI i Python er fjernet på grunn av sikkerhetshullene dette åpnet. Vi håper likevel å bygge et enda kraftigere verktøy for AI-scripting, muligens ved hjelp av et annet og sikrere språkvalg i versjon 1.7.

Last ned

Kampen om Wesnoth er tilgjengelig under GNU General Public License (GPL). Kildekoden finnes på wesnoth.org hvor du også finner instruksjoner for å kompilere fra kilden på mange ulike operativsystemer. Ferdiglagde pakker er klare for de mest populære operativsystemene, herunder Linux, Windows og Mac OS X.

Du kan finne oppdatert informasjon om filene på nedlastningssiden.

Hvis du har lastet ned tidligere versjoner av spillet, er du kanskje interessert i å bare laste ned xdelta-filene.

Mer info