Notes del llançament de La batalla per Wesnoth 1.6

22 de març de 2009. Un cop més ha arribat el moment d'anunciar un esdeveniment d'aquells que marquen la història: una nova versió estable de Wesnoth. L'equip de col·laboradors s'enorgulleix de presentar la versió 1.6 de La batalla per Wesnoth, un joc lliure d'estratègia per torns, amb una ambientació fantàstica i certs elements de rol. El joc ja està disponible per a Windows, Mac OS X, i diverses distribucions GNU/Linux.


Què hi ha de nou a Wesnoth 1.6

Hi ha moltes noves opcions per gaudir del joc, incloent una nova campanya oficial, dos nous escenaris multijugador, i una interfície d'usuari renovada.

Per a jugadors

Campanyes

Captura de Wesnoth

Hi ha una nova campanya, La llegenda de Wesmere, amb noves opcions de joc com ara la possibilitat d'utilitzar la IA del joc com a comandant d'un bàndol aliat (en un escenari) tot i establint els objectius desitjats. Podeu trobar aquesta opció amagada clicant sobre els comandants aliats amb el boto dret del ratolí, durant el setè escenari de la campanya. L'adaptació d'aquesta campanya per tal de permetre'n la seva inclusió com a campanya oficial l'ha dut a terme el projecte Wesnoth-UMC-Dev, que hi ha estat treballant durant uns mesos.

Gairebé totes les campanyes oficials ara utilitzen un nou mètode per transferir els diners d'un escenari a l'altre: ara la quantitat que és manté és el 40% en comptes del 80%, però això s'afegeix a la mínima quantitat d'or del següent escenari en lloc de reemplaçar-lo completament en cas de ser superior.

Moltes campanyes oficials han millorat la prosa i els epílegs. També s'han millorat i redissenyat diversos dels mapes de les campanyes. Les dates estan establertes dins la cronologia de la història de Wesnoth, i gairebé totes les campanyes disposen d'animacions per mostrar la trajectòria. La història i la geografia de Wesnoth s'han desenvolupat més en detall: les campanyes inclouen referències a esdeveniments de la història general, afegint profunditat i riquesa a la narració.

Multijugador

El servidor multijugador ara permet connectar-s'hi utilitzant el nom d'usuari i la contrasenya del compte d'usuari del fòrum de Wesnoth. Tanmateix, no és imprescindible registrar-s'hi i per tant podeu continuar utilitzant un nom d'usuari no registrat.

Captura de Wesnoth

La sala de joc multijugador s'ha millorat per permetre gestionar més fàcilment la llista de jugadors amics i ignorats tot i fent doble clic sobre aquesta.

Entre els canvis més destacables per equilibrar l'era predeterminada hi ha:

  • Increment del cost del llancer goblin, de 8 a 9 monedes d'or.
  • Increment del moviment del la línia del llancer goblin de 4 a 5 moviments.
  • Increment de l'atac cos a cos del llancer goblin, de 4-3 a 6-3.
  • S'han afegits els trets «feble», «lent» i «totxo», i ara els goblins reben un d'aquests tres en comptes dels trets estàndard.
  • S'ha afegit l'habilitat de tirador a l'atac a distància de la línia de l'assassí orc.
  • Increment del cost del cadàver ambulant de 7 a 8 monedes d'or.
  • Decrement del cost de l'arquer de 15 a 14.
  • Decrement de l'atac cos a cos de l'arquer de 6-2 a 4-2.

General

Els gràfics del joc han millorat amb un munt de retrats nous. Moltes unitats també tenen ara animacions completes i coloració d'equip.

Captura de Wesnoth

Hi ha un nou tipus bàsic de terreny, l'escull costaner, que atorga a la majoria d'unitats de terra una defensa lleugerament superior que en l'aigua baixa, i un 70% de defensa per a la majoria d'unitats aquàtiques com els sirènids i els nagues. Els boscos ofereixen ara una major varietat gràfica que permet diferenciar entre la primavera o l'estiu, i la tardor i l'hivern amb arbres de fulla caduca. També hi ha nous gràfics per a ciutats humanes i àrees tribals primitives.

Els compositors han produït cinc nous temes originals: Heroes' Rite (El ritu dels herois), Siege of Laurelmor (El setge de Laurelmor), Suspense (Suspens), The Dangerous Symphony (La simfonia perillosa), The Deep Path (El camí profund). A més, el joc ara permet reproduir efectes sonors especials després de les victòries o les derrotes.

La interfície de joc ha continuat la seva evolució, especialment pel que fa a la utilització més dramàtica dels retrats. El diàleg de reincorporació d'unitats ara mostra informació útil sobre els trets de les unitats veteranes. I en navegar pel llistat de complements es pot veure quina és la categoria de cadascuna de les descàrregues.

Hi ha noves traduccions entre les que s'inclou l'àrab, el croat, el friülès, el letó, el macedoni i el marathi. Les traduccions ja existents s'han actualitzat i revisat àmpliament.

Per a creadors de continguts

L'editor de mapes ha millorat molt (gràcies al programa per a estudiants Summer of Code de Google). Ara es pot iniciar l'editor des del joc, i permet visualitzar els codis de terreny i les coordenades. L'editor pot gestionar múltiples mapes en una mateixa sessió, i permet fer captures de pantalla dels mapes sencers. També s'ha incorporat una eina d'edició interactiva de recorreguts animats.

Captura de Wesnoth

Hi ha algunes unitats noves disponibles: xaman trol, guerrer Reial i ratpenat terrible.

Hi ha altres canvis menys visibles com ara millores en la IA del joc, incloent una IA basada en fórmules que permet més flexibilitat a l'hora d'establir els objectius i millorar l'algorisme de cerca de camins. Com ja ve sent habitual, el WML s'ha ampliat amb noves etiquetes i atributs més potents per estendre el ventall de possibilitats dels autors de campanyes. El motor de la interfície gràfica d'usuari s'està renovant; els canvis permetran configurar tota la GUI des del WML. Els primers passos ja s'han fet, però aquest projecte encara no s'ha acabat i continuarà durant el proper cicle de desenvolupament a la versió 1.7.

S'ha suprimit la possibilitat d'escriure noves IA en Python a causa de seriosos problemes de seguretat. Tanmateix, esperem desenvolupar una versió encara millor, segurament utilitzant un altre llenguatge que permeti ampliar les opcions de forma més segura.

Descarrega

La batalla per Wesnoth està disponible sota la Llicència Pública General (GPL). El codi font està disponible a wesnoth.org on també podreu trobar les instruccions necessàries per compilar-lo des de diversos sistemes operatius. També disposeu de paquets preparats per als sistemes operatius més populars, incloent GNU/Linux, Windows i Mac OS X.

Podeu obtenir informació més actualitzada i detallada a la pàgina de descàrregues.

Si teniu una versió anterior del joc, us pot interessar descarregar només els fitxers xdelta.

Més informació