Kampen om Wesnoth 1.4 Udgivelsesbemærkninger

8. marts 2008. Holdet bag Kampen om Wesnoth er stolt over at kunne udgive version 1.4 af Kampen om Wesnoth, et frit, rundebaseret strategispil med et fantasitema og rollespilselementer. Spillet er nu tilgængelig for Windows, Mac OS X, og forskellige GNU/Linux-distributioner.


Hvad er nyt i Wesnoth 1.4

Som spiller vil version 1.4 give dig ikke mindre end syv nye hovedkampagner, en nydesignet brugergrænseflade, en imponerende række af nyt højkvalitetsmusik, og en opdatering af spillets grafik inklusiv forbedrede portrætbilleder for mange enhedstyper. Som designer er kortredigering og WML forbedret for væsentligt at kunne øge dine kreative muligheder, når du udarbejder scenarier.

Lige så vigtigt er det, at dette nok er vores mest gennemarbejdet udgivelse. Vi afklarede mere end 300 forskellige fejlrapporter under udviklingsperioden for 1.3, og indførte flere nye værktøjer som forhindrer hele typer af fejl ved at skanne Wesnoths datafiler, før de udgives til dit brug.

Wesnoth skærmbillede

Her er 1.4s nye egenskaber beskrevet med flere detaljer:

For spillere

Syv nye kampagner udsendes nu sammen med spillet

Vi har mere end fordoblet antallet af kampagner i det officielle spil. Udover en helt ny kampagne, Thursagans hammer, udsender vi nu også polerede, opgraderede og forbedrede versioner af de følgende velkendte brugerskabte kampagner er nu inkluderet med spillet: Nedstigning i mørket, Frihed, Den nordlige genopstandelse, Ildscepteret, En orkisk invasion, og Det sorte Øjes søn.

Dele af brugergrænsefladen i spillet er blevet redesignet

Brugergrænsefladen i Wesnoth 1.4 er blevet klarere i sit udtræk og oplevelse, med letvægts halv-gennemsigtige vinduer som har afløst mange af de gamle uigennemsigtige dialoger med knapper. Nye grafiske effekter når du vælger en enhed og udser dig en fjende hjælper dig med at holde styr på hvad der sker, uden at have indflydelse på spiloplevelsen. Spillet viser nu de landsbyer du ejer og det totale antal landsbyer i statusbjælken. Aktioner og dag/nat ændringer har nu mindre irriterende kendingslyde. Du kan anvende hiv og slip for at bevæge enheder. Musehjul understøttes.

Du kan nu gennemgå scenarier, snak og spilindstillinger efter sejr

Du får ikke længere to dialogbilleder fyldt med afkrydsningsmuligheder umiddelbart efter sejr i et scenarie og derefter en straksreturnering til lobbyen (eller, i kampagner, til det næste scenarie). I steden for, er der kun et billede med en gennemgang af spillet, hvorefter du vil være i en »aktiv status«, hvor du kan snakke med venner og fjender, anvende normale kommandoer, ændre dine indstillinger, og generelt gøre alt andet end kamphandlinger.

Flerspillersamlingen er blevet ajourført og udvidet

Nye kort og flerspiller scenarier: Auktion-X, Mørk forudsigelse, Hamlets, Hamlets, Mokenaprærien, Manzivanfælderne, Xanthe kaos, .

Opdaterede kort: Alirok Mose (tidligere Triple Blitz), Amohsad Caldera, Blåt Vand Provins, Borg hoppende Ø, Basiliskens huler, Crusaders Fields, Cynsaun slagmarken, Onis' hule, Fallenstar Sø (tidligere Meteor Lake), Frygtens skov, De frie lande (tidligere Charge), Hexcake, Hornshark Ø, Horatiiøen, Bakkernes konge, Lagoon, Lorisfloden, Merkwuerdigliebe, Morituri, Daggerternes spor, Sablestone Delta, Borge under belejring, Silverhead Overgangen, Sullas ruiner, Waterloo solnedgang, Weldyn Channel (tidligere Blitz), Wesbowl.

Wesnoth skærmbillede
Ændrede og ombalancerede enheder

Landevejstyve og bøller kan nu avancere hele vejen frem til niveau 3. Flere enhedstyper er blevet forfinet og balanceret i forhold til de andre enheder, inklusiv Ældgammel lich, Elvertroldkvinde, Flygtning, Spøgelse, Orkanhestedrage, Lich, Lysets troldmand, Ophøjet havfrue, Havfruepræstinde, Havmandkriger, Nagahåndlanger, Åndemaner, Orksnigmorder, Skovrider, Kongelig vagt, Lufthestedrage, Hvid troldmand, Dobbeltgænger og alle øgler og flagermus.

"hellig"-skade er blevet til "magisk" og er et generelt antimagisk angreb som kan bruges mod flere end bare udøde: Elver, hestedrager og trolde er blandt de enheder som nu er modtagelige for denne skadetype.

Flere portrætter er blevet opdateret eller tilføjet

Flere enheds- og helteportrætter er blevet forbedret og tilføjet. Vi har nu et specielt smukt sæt af nye portrætter i uniformstil for elverenhederne.

Ny brug af animation

Yderligere enheder har fuld kampanimation. Flere enheder har også pauseanimation, som igangsættes periodisk, når de ikke foretager sig noget specifikt. Nogle enheder og udstyr har også stående animationer, som er konstant aktive; flagermus svinger deres vinger og ildsteder funkler. Der er forbedrede tegninger for mange enheder, inklusiv troldmænd og spøgelser, og langt flere specialeffekter så som magisk angreb.

Forbedringer i flerspillerlobby

Du kan se en liste over brugernavne, som skal ignoreres (du ser ikke snak fra dem). Du kan også oprette en liste over venner; deres navn vil blive fremhævet og vist på toppen af din brugerliste.

Forskellige andre forbedringer

Du kan nu vælge en kvindelig leder i flerspiller. Hjælpen inde i spillet er blevet opdateret, omorganiseret og udvidet. Der er fem nye helt originale symfoniske musiklydspor, og mange nye og forbedrede lydeffekter. Gemte spil pakkes automatisk for at spare plads på din harddisk.

Til kampagneudviklere

Wesnoth skærmbillede
Kortredigering er meget mere effektiv

Kort kan nu åbnes direkte fra en scenariefil og gemmes igen. Startplaceringer skal ikke længere være på et borgtårn. Terrænpaletten er opdelt i grupper af lignende terræntyper, så du skal rulle mindre igennem den. Og der er mange nye typer af terræn; landbrug, elverborg, og vindmøller er blevet tilføjet til basissættet, og der er broer til at kunne krydse sumpe, dybhav eller kløfter. Behandlingen af korthjørner er blevet ændret for at fjerne nogle terrænskævheder ved kortets hjørner og for at give små kort et bedre udseende, når de vises i stort format (og disse ændringer virker også på spilvinduet).

WML er betydelig mere effektiv

Animations-WML er blevet fuldstændig redesignet på en langt mere fleksibel og generel måde. Kompleks variabelerstatning bruges nu overalt i handlingsorienteret WML. Der er sikker tilfældighedsnummerudvælgelse i flerspiller. En [set_menu_item] indstilling gør det muligt for designere at oprette individuelle højreklikmenuer som udfører vilkårlig WML-handlinger. Standardenhedsfilteret og standardplaceringsfiltret har nye muligheder (inklusiv kompliceret boolean-udtryk) som gør dem langt mere effektive, og som kan afløse det meste, som ellers blev gjort ved hjælp af specialudviklede filtre.

Flerspillerkampagner

Spilmotoren understøtter nu flerspillerkampagner, selvom vi dog ikke endnu medsender nogen. Dette er en mulighed for designerne til at opdage og udforske nye grænser i Wesnoths spilverden.

Hent

Kampen om Wesnoth er tilgængelig under licensen GNU General Public (GPL). Kildekoden er tilgængelig fra wesnoth.org hvor du også vil kunne finde oplysninger om hvordan du kompilerer fra kildekoden på en række forskellige operativsystemer. Klargjorte installationspakker er også tilgængelig til de mest populære operativsystemer, inklusiv Linux og Windows og Mac OS X.

Du kan få aktuelle oplysninger om spilversioner, du kan hente på hent spil.

Hvis du har tidligere har hentet versioner af spillet, er du måske interesseret i kun at hente xdeltafilerne.

Yderligere information