Notes de la versió 1.4 de Batalla per Wesnoth

8 de març de 2008. L'equip de Wesnoth s'enorgulleix de presentar la versió 1.4 de «La Batalla per Wesnoth», un joc lliure d'estratègia per torns, amb una ambientació fantàstica i certs elements de rol. El joc ja està disponible ara per a Windows, Mac OS X, i diverses distribucions GNU/Linux.


Què hi ha de nou a Wesnoth 1.4

Per a jugadors, la versió 1.4 aporta ni més ni menys que set campanyes noves, una interfície d'usuari redissenyada, nova música d'alta qualitat més diversificada, i actualitzacions de gràfics que inclouen imatges i retrats de moltes unitats. Per a dissenyadors, l'editor de mapes i el llenguatge WML han millorat significativament les seves opcions i ara permeten escriure escenaris més creatius.

També és important remarcar que aquesta és probablement la versió més sòlida de Wesnoth fins al moment. S'han solucionat més de 300 errors individuals durant el període de desenvolupament de les versions 1.3, i s'han introduït noves eines que eviten cert tipus d'errors específics tot i realitzant certes comprovacions d'integritat dels fitxers de dades del joc.

Captura de Wesnoth

A continuació trobareu algunes de les novetats de la versió 1.4 més en detall.

Per a jugadors

S'inclouen set campanyes noves amb el joc

S'ha multiplicat el nombre de campanyes principals. A més d'una campanya completament nova, El martell de Thursagan, també s'inclouen versions més ben acabades i actualitzades de les següents campanyes escrites per la comunitat d'usuaris: Descens a les tenebres, Llibertat, Renaixença del nord, El ceptre de foc, La incursió dels orcs, i Full d'Ull Negre.

Redisseny parcial de la interfície d'usuari

La interfície d'usuari de Wesnoth 1.4 té un aspecte més net, amb lleugeres finestres semi-transparents en comptes dels antics diàlegs modals, opacs i amb botons. Hi ha altres efectes gràfics més subtils que us ajudaran a fer un seguiment del que passa quan seleccioneu una unitat i us disposeu a atacar l'enemic, sense interposar-se entre vosaltres i el joc. A la barra d'estat ara no només es pot veure el nombre de llogarets que estan sota control, sinó que també es pot veure el nombre total. Les accions de la interfície i els canvis de dia/nit tenen ara discrets efectes de so indicatius. Podreu arrossegar i deixar anar unitats per desplaçar-les. I també es suporten les rodetes de desplaçament dels ratolins.

Ara és possible revisar l'escenari, discutir, i canviar les opcions després d'una partida

Han desaparegut els antics diàlegs modals plens d'opcions que apareixien immediatament després d'una victòria en un escenari, i tampoc tornareu instantàniament a la sala de joc (o, en campanya, continuareu amb el següent escenari). En comptes d'això, hi ha un sol diàleg emergent després del qual passareu a «mode persistent», que us permetrà discutir amb amics i adversaris, utilitzar les ordres habituals, canviar les opcions, i en general qualsevol acció excepte combatre.

S'ha revisat i estès la col·lecció multijugador

Mapes i escenaris multijugador nous: Subhasta, Fosc auguri, Poblets, La praderia de Mokena, Les trampes de Manzivan, El caos de Xanthe.

Mapes revisats: La maresma d'Alirok (abans Triple Blitz), La caldera d'Amohsad, Província d'aigua blava, L'illa dels castells, Les coves dels basiliscs, El camp dels croats, El camp de batalla de Cynsaun, El cau d'Onis, El llac del meteorit, Bosc de la por, Les terres lliures (abans Càrrega), Pastís hexagonal, L'illa dels taurons, L'illa dels Horatii, Rei de la muntanya, Llacuna, El riu Loris, Merkwuerdigliebe, Morituri, El camí de les dagues, El delta de Sablestone, Castells assetjats, L'encreuament del cap d'Argent, Les ruïnes de Sulla, L'ocàs de Waterloo, El canal de Weldyn (abans Blitz), Wesbowl.

Captura de Wesnoth
Modificació i reequilibri d'unitats

Saltejadors, caçadors furtius i brètols poden avançar fins a nivell 3. S'han retocat i reequilibrat moltes unitats, com el lich ancià, la fetillera elfa el fugitiu, el fantasma, l'huracà drac, el lich, el mag de la llum, l'endevinadora sirènida, la sacerdotessa sirènida, el guerrer sirènid, el mirmidó naga, el nigromant, l'assasí orc, el bosquerol elf, la guàrdia reial, el drac del cel, el mag blanc, l'aparició, i tots els sauris i ratpenats.

A més a més, el tipus de mal «sagrat» s'ha canviat a «arcà» i és ara un atac anti-màgia més genèric, útil no només contra els no morts: elfs, dracs i trols són algunes de les unitats que són vulnerables a aquest tipus d'atac.

S'han revisat i afegit molts retrats

S'han millorat i afegit molts retrats d'unitats i herois. A destacar el nou conjunt de retrats dels elfs, que segueix un estil molt més uniforme.

Noves funcions de les animacions

Moltes més unitats tenen animacions de combat completes. Moltes altres unitats ja disposen també d'animacions d'inactivitat, que es mostren periòdicament quan les unitats no estan fent res específic. D'altra banda, certes unitats i objectes tenen animacions d'espera, que estan actives constantment; els ratpenats baten les ales i les fogueres pampalluguegen. S'ha millorat la base de moltes unitats, incloent els mags i els fantasmes, així com de molts efectes especials, com per exemple els atacs màgics.

Millores a la sala de joc multijugador

Podeu indicar una llista d'aquells usuaris que s'haurien d'ignorar (de forma que no veureu el que escriuen). També podeu indicar quins són els vostres amics; els noms dels amics es veuran destacats i apareixeran al principi de la llista d'usuaris quan estiguin connectats.

Altres millores

Ara podeu seleccionar explícitament una líder femenina en partides multijugador. L'ajuda del joc s'ha revisat, reorganitzat i expandit. Hi ha cinc cançons simfòniques completament originals, i molts efectes sonors nous o millorats. Les partides desades es comprimeixen automàticament per estalviar-vos espai de disc.

Per a creadors de campanyes

Captura de Wesnoth
L'editor de mapes té moltes més possibilitats

Es poden obrir els mapes directament des d'un fitxer d'escenari, així com tornar-los a desar.Ja no es necessari que les posicions inicials estiguin en torres. La paleta de terrenys s'ha dividit en grup de forma que ja no es necessari fer tants desplaçaments per trobar el tipus indicat. També hi ha molts terrenys nous: terra de conreu, castell elf i molí s'han afegit al conjunt de terrenys bàsics, i hi ha ponts per creuar pantans, aigües profundes o abismes. Les cantonades del mapa també han canviat per eliminar algunes distorsions del terreny i fer que els mapes petits es vegin millor en pantalles grans (i aquests canvis també s'apliquen en la visualització del joc).

WML és considerablement més potent

S'ha redissenyat completament l'animació WML d'una forma molt més flexible i genèrica. La substitució de variables complexes s'utilitza ara en totes les accions WML. Hi ha un generador de nombres aleatoris segur per a partides multijugador. L'etiqueta [set_menu_item] permet als dissenyadors d'escenaris crear menús personalitzats que executin accions WML arbitràries utilitzant el botó dretdel ratolí. Els elements dels filtres d'unitats i d'ubicació estàndard ofereixen noves opcions (incloent expressions booleanes completes), que els fan molt més potents i reemplacen la major part del que es feia abans amb els filtres de propòsit específic.

Campanyes multijugador

El motor del joc suportarà ara campanyes multijugador, tot i que encara no se n'inclou cap. Aquesta és una oportunitat per als creadors que vulguin explorar noves fronteres dins el món de Wesnoth.

Descarrega

Batalla per Wesnoth està disponible sota la Llicència Pública General (GPL). El codi font està disponible a wesnoth.org on també podreu trobar les instruccions necessàries per compilar-lo des de diversos sistemes operatius. També disposeu de paquets preparats per als sistemes operatius més populars, incloent GNU/Linux, Windows i Mac OS X.

Podeu obtenir informació més actualitzada i detallada a la pàgina de descàrregues.

Si teniu una versió anterior del joc, us pot interessar descarregar només els fitxers xdelta.

Més informació