liberty campaign - glory - bug when scenario finished

Having trouble with the game? Report issues and get help here. Read this first!

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before reporting issues in this section, you must read the following topic:
Post Reply
david17
Posts: 2
Joined: October 24th, 2006, 7:22 am
Location: France

liberty campaign - glory - bug when scenario finished

Post by david17 »

Hi

at the end of this scenario, after the last dommel'speech, I've got this error.
wesnoth 1.3.14, downloaded today.

see ya
Attachments
message displayed
message displayed
bug.png (943.11 KiB) Viewed 3879 times

User avatar
zookeeper
WML Wizard
Posts: 9742
Joined: September 11th, 2004, 10:40 pm
Location: Finland

Post by zookeeper »

Thanks, it's already been fixed.

You can fix this by replacing your Wesnoth/data/core/macros/scenario-utils.cfg with the attached file. Then just restart Wesnoth and finish Glory again (you can use your saves, no need to replay the scenario) and it should work.
Attachments
scenario-utils.cfg
(3.5 KiB) Downloaded 461 times

david17
Posts: 2
Joined: October 24th, 2006, 7:22 am
Location: France

Post by david17 »

thank you

Pyro
Posts: 10
Joined: November 28th, 2007, 7:18 pm

Post by Pyro »

i just got same problem and going to make a new topic
but found this topic before

thx zookeeper

evil_green
Posts: 10
Joined: February 22nd, 2005, 6:26 am

Will this fix work for OS X?

Post by evil_green »

I'm running Wesnoth on OS X, PowerPC and getting this bug for the end of the HttT campaign. I don't see the scenario-utils.cfg file anywhere to replace it with this new one. Will this fix work for the OS X version, and if not, is there a similar fix for this?

Thanks,
W

Lexx
Posts: 2
Joined: February 21st, 2008, 4:20 pm
Location: Bremen, Germany
Contact:

Re: Will this fix work for OS X?

Post by Lexx »

evil_green wrote:I'm running Wesnoth on OS X, PowerPC and getting this bug for the end of the HttT campaign. I don't see the scenario-utils.cfg file anywhere to replace it with this new one.
On Mac OS X, the appropriate folder is inside the application bundle. Find the application bundle on your Mac, right-click it (or ctrl-click it) and choose "Show Package Contents" and navigate to Contents -> Resources -> data.

However, I have replaced the file as suggested by zookeeper, and still I get an error like that, as can be seen in the screenshot I attached.

I'd appreciate any kind of help you guys could give me.

Cheers,
Lexx

P.S.: Oh boy does OS X take crappy screenshots of Wesnoth. Anyway, the error message is readable. The bug occured after I completed the "Vengeance" mission in the "South Guard" campaign.
Attachments
Bug Screenshot
Bug Screenshot
Picture 6.png (203.44 KiB) Viewed 3479 times

Aronzak
Posts: 1
Joined: August 19th, 2008, 9:11 am

Re: liberty campaign - glory - bug when scenario finished

Post by Aronzak »

This exact error is:

The error message is :
A map without a header is not supported

When reporting the bug please include the following error message :
Condition '!(header_offset == std::string::npos || comma_offset < header_offset)' failed at map.cpp:342 in function 'read'.

I had this exact problem. It seems to be caused when you try to run old wesnoth maps on a new version of wesnoth. The same occurs when using a map editor. The format seems to change from this:

Code: Select all

SSSVggggggggSgSSSiiiiicccggggggHmHHSgVgg
SggggSSSgSggggSSSSiiicccigggSSgSHFFHSHHH
SgggggSSSgggggSgSSHHcciicgggggSSFFHHHmmm
gggggCCCggtggggggHHHHtciccgFgSSFFCCCHHmm
To something like this:

Code: Select all

Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp    $Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp    $Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp       , Gs^Fp    $G
Just run "apt-get update wesnoth-all" on debian systems. Others may have to download maps again.

Presumably this lets developers use more types of terrain.

Post Reply