How to post Art??

Make art for user-made content.

Moderators: Forum Moderators, Developers

Forum rules
Before posting critique in this forum, you must read the following thread:
MInion1
Posts: 8
Joined: January 6th, 2007, 1:51 am
Location: Canada

How to post Art??

Post by MInion1 » January 6th, 2007, 2:04 am

I"m new to this game as well as making art. I have started to make my own race but was wondering how do I post creatures on this forum so everyone can see them and help me improve them???
Currently Making a NEW campaign with 2 new races!!

MInion1
Posts: 8
Joined: January 6th, 2007, 1:51 am
Location: Canada

Post by MInion1 » January 6th, 2007, 2:06 am

I think I found out!
Attachments
cavespider-1.png
cavespider-1.png (2.2 KiB) Viewed 3861 times
Currently Making a NEW campaign with 2 new races!!

MInion1
Posts: 8
Joined: January 6th, 2007, 1:51 am
Location: Canada

Post by MInion1 » January 6th, 2007, 2:16 am

another question is how do I make animations?? I have 3 pictures of my spider dieing but I want to make them into an animation. Could anybody tell me which tool I should use.
Currently Making a NEW campaign with 2 new races!!

ILikeProgramming
Posts: 837
Joined: April 14th, 2005, 4:17 am

Post by ILikeProgramming » January 6th, 2007, 5:38 am

Which program are you using to make the images? It might already have the feature.

MInion1
Posts: 8
Joined: January 6th, 2007, 1:51 am
Location: Canada

Post by MInion1 » January 7th, 2007, 2:57 am

I'm using GIMP, I'm new to the program so I'm still new to all the features. I was also wondering if Macromedia would be any good??
Currently Making a NEW campaign with 2 new races!!

Gus
Posts: 520
Joined: May 16th, 2005, 5:40 pm
Location: France

Post by Gus » January 7th, 2007, 2:59 am

It is definitely doable in the GIMP. I can't tell you how, tho, because i've never done this myself, but a bit of googling should help you alright ;)
Hard work may pay off in the long run, but laziness always pays off right away.

User avatar
Zhukov
Art Contributor
Posts: 1685
Joined: November 9th, 2005, 5:48 am
Location: Australia

Post by Zhukov » January 7th, 2007, 3:16 am

Go-go gadget canned response!

To make a .GIF animation with GIMP:
1. Create an XCF image with each frame on a seperate layer. First frame goes on the bottom layer, last frame goes on top.
2. Do a 'save as' and change the extension type to .GIF.
3. A dialogue will appear giving you the option to 'save as animation'. Do just that.
4. A second dialogue allows you to choose (a) how long each frame is displayed and (b) whether or not you want your frames to stack.
5. You can also adjust the timing of each individual frame. After you have saved it, look at the names of your layers. They will all have been renamed to 'Frame 1 (180ms) (replace)' 'Frame 2...' etc etc. The number in brackets, 180ms in this example, dictates how many miliseconds the frame is displayed. Change this number to tune the timing of your frames.

Hope this helps.

Good day.

MInion1
Posts: 8
Joined: January 6th, 2007, 1:51 am
Location: Canada

Post by MInion1 » January 7th, 2007, 4:58 am

thanks alot, I hope this can help me make so art in the near future, Here Is one of my animations, What do you think of it???
Attachments
cavespider-1 DIe Anima .gif
cavespider-1 DIe Anima .gif (2.03 KiB) Viewed 3744 times
Currently Making a NEW campaign with 2 new races!!

User avatar
Eleazar
Retired Terrain Art Director
Posts: 2481
Joined: July 16th, 2004, 1:47 am
Location: US Midwest
Contact:

Post by Eleazar » January 7th, 2007, 5:30 am

Zhukov wrote:Go-go gadget canned response!...
That would be worth adding to the wiki...
Feel free to PM me if you start a new terrain oriented thread. It's easy for me to miss them among all the other art threads.
-> What i might be working on
Attempting Lucidity

MInion1
Posts: 8
Joined: January 6th, 2007, 1:51 am
Location: Canada

Post by MInion1 » January 7th, 2007, 6:15 am

HEre is another animation that I have made. I know that the spider is moving in different spots I will be changing that soon but I just want to know what people think of it now?? And be as critical as you want please.
Attachments
cavespider-1 Range Attack Anima .gif
cavespider-1 Range Attack Anima .gif (2.28 KiB) Viewed 3727 times
Currently Making a NEW campaign with 2 new races!!

Flarin
Posts: 61
Joined: November 1st, 2006, 10:18 pm
Location: Here.Right here.At my computer

Post by Flarin » January 8th, 2007, 4:46 pm

All the body parts should move a little when he attacks
Attachments
A crude job i did in a few minutes
A crude job i did in a few minutes
cavespider_1_range_attack 2.gif (15.97 KiB) Viewed 3659 times

Rev. V!
Posts: 69
Joined: December 28th, 2006, 7:15 pm
Location: Tallahassee FL

Post by Rev. V! » January 8th, 2007, 7:58 pm

Does anyone have a tutorial for making animations in ImageReady/Photoshop?

I can't seem to figure out how to get the different layers to work....

My problem-
The tutorials I've found (When I can find ones that don't strictly deal with making scrolling text...) seem to want me to modify the layers as I go along in ImageReady, but I've ALREADY modified them and drawn/shadowed them as single frames in Photoshop.
I'll put the first frame on, no problem...but when I try to add another frame, all the frames mirror the frame I just added.....and the first one goes away.

I'm sure there is something really simple I'm missing, and that once it's pointed out I'll slap myself on the forehead and go "Duh, why the $%^& didn't I think of that?!?!"
But for right now, I'm just getting really frustrated, so if anyone could help me out with this, I'd certainly appreciate it.

Thanks for your time!

Rev. V!

Blarumyrran
Art Contributor
Posts: 1700
Joined: December 7th, 2006, 8:08 pm

Post by Blarumyrran » January 8th, 2007, 8:07 pm

if you make a new frame in Imageready, it has the same layers as the previous layer. deselect some layers that were selected in previous frame.

youll notice then how it goes.

Rev. V!
Posts: 69
Joined: December 28th, 2006, 7:15 pm
Location: Tallahassee FL

Post by Rev. V! » January 8th, 2007, 8:25 pm

I think I could have been more clear about the problem I'm having, sorry....and I'm not at home, so I can't fire up PS and try this, but my problem seems to be-

When I try to open another PNG file and add it to the animation, it's as if the first never existed.
I've tried to de-select a layer, but it's as if there *are* no other layers to de-select....it appears to totally overwrite the previous frame.
Do I have to save the animation in between adding frames so it will "stick"?

This is my first time playing around with this, so I'm a complete beginner, and I'm sorry if I seem obtuse.
:oops:

Thank you for your time,

Rev. V!

Blarumyrran
Art Contributor
Posts: 1700
Joined: December 7th, 2006, 8:08 pm

Post by Blarumyrran » January 8th, 2007, 8:29 pm

yup.

PNG does not have layers.

only PSD has. save your layered image as PSD, then the layers remain.

Post Reply