Taistelu Wesnothista 1.10 muutokset

Tammikuu 2012. Taas on tullut se aika, jota olette odottaneet: uuden vakaan version julkaisu. Kehitystiimi ylpeänä esittää: Taistelu Wesnothista, versio 1.10. Vapaa, avoimeen lähdekoodin perustuva vuoropohjainen strategiapeli fantasiateemalla ja roolipelielementeillä. Peli on julkaistu Microsoft Windowsille, Mac OS X -lle ja lukuisille GNU/Linux -jakeluille.


Uutta Wesnoth 1.10:ssa

Wesnoth Kuvakaappaus

Pelaajille

Kiitos vuosien 2010 ja 2011 Google Summer of Code -projektien, pelissä on nyt uusi valkotaulu -systeemi, joka auttaa taistelun suunnittelussa visualisoimalla värväykset, liikkeet, hyökkäykset ja niin edelleen. Visualisoinnit voi myös jakaa moninpelissä muiden liittolaistenkanssa.

Wesnothin taistelukentät ovat nyt paljon kauniimpaa katseltavaa, koska paljon uusia maastotyyppejä on lisätty ja monet vanhat tehty uudelleen. Näihin kuuluvat mm. tulivuoret, animoitu vesi, uusia koristeita ja täysin uudistettu ruohikko.

Monet yksiköt, kuten sauriaanit, ovat saaneet uusia animaatioita. Nämä, mukaanlukien virtaava vesi, puhaltavat uutta elämää aikaisemmin niin liikkumattomaan taistelukenttään.

1.10 -sarja sisältää uuden version Northerners -kappaleesta, sekä kaksi uutta raitaa: Battle Epic ja Silvan Sanctuary.

Kampanjat

Uusi kampanja, Kuolleet vedet, on lisätty. Kampanjassa pelaat nuorena merenmiehenä, joka perii kuningaskuntansa valtaistuimen. Tehtäväsi on torjua epäkuolleiden hyökkäys ja pelastaa kansasi. Kuolleet vedet oli kauan Wesnoth-UMC-Dev -projektissa, jossa sitä valmisteltiin ja hiottiin, kunnes se voitiin virallistaa. Saman koki Delfadorin Muistelmat.

Monet vanhoista kampanjoista on päivitetty puolin ja toisin. Kahden Veljeksen Tarinan tarina on kirjoitettu uudelleen ja Wesmeren Legendassa on nyt dynaamisempi pelattavuus ja paremmat mekaniikat.

Moninpeli

Uusia moninpelikarttoja on lisätty: Aethermaw, Arcanclave Citadel, Thousand Stings Garrison ja Volcano. Muita karttoja on päivitetty ja paranneltu, jotta esim. uudet maastot pääsevät oikeuksiinsa.

Yleistä

Wesnoth Kuvakaappaus
Wesnoth Kuvakaappaus

Örkkien hyökkäys, Laskeutuminen pimeyteen, Tulivaltikka, Wesnothin synty ja Etelän vartiosto -kampanjoihin on lisätty aivan uudet hahmokuvat. Myös yleisten yksiköiden kuvia on lisätty (esim. draakit ja luurangot), joten tavoittemme kauttaaltaan korkealaatuisesta taiteesta on taas askeleen lähempänä.

Valaisujärjestelmän avulla voi valaista eri alueita eri tavoin, esimerkiksi luolat voivat olla pimeitä keskellä päivää.

Jotta hidastetut yksiköt havaittaisiin paremmin, ne sävytetään vaaleansinisellä.

Käyttöliittymää on paranneltu monin tavoin. Nyt voi esimerkiksi poistaa useampia lisäosia kerralla valintaruutuja käyttäen. Typografiaan ja johdonmukaisuuteen on myös tehty merkittäviä muutoksia. Sivupalkkia on muokattu miellyttävämmäksi ja selkeämmäksi.

Kaksi uutta käännöstä: irlanti ja vanha englanti.

Sisällönkehittäjille

Wesnoth Kuvakaappaus

1.10 -sarja tuo uusia ominaisuuksia sisällönkehittäjille, esimerkiksi pysyvät muuttujat, jotka mahdollistavat tiedon tallentamisen pelaajan "user data" -kansioihin muita kehittäjiä tai myöhempiä pelikertoja varten.

Pelin Lua -tukea on vahvennettu, minkä vuoksi sisällönkehittäjät pystyvät tekemään enemmän kuin koskaan 1.8 -sarjassa. Itse asiassa yksi Google Summer of Code -projekteistamme keskittyi tekoälyn Lua -ominaisuuksiin.

Maastopalettia on laajennettu huimasti perusmaastojen, uusien rakennusten ja koristeiden lisäksi, jotta kartantekijät pystyisivät tekemään entistä eloisampia karttoja.

Kiitos Google Summer of Code -projektimme, meillä on nyt Wesnoth Eclipse plugin, joka tarjoaa laajamittaisen WML -ohjelmointiympäristön Eclipselle. Ominaisuuksiin lukeutuu syntaksin korostus, tagien piilottaminen, tekstintäydennys ja paljon muuta. Se sisältää myös käyttöliittymät wmllint ja wmlindent -työkaluille, sekä mahdollisuuden aloittaa pelin tai karttaeditorin halutulla skenaariolla tai kartalla.

Uusia tavaraikoneja — piirretty hyökkäysikonien tyylillä — on lisätty sisällönkehittäjien hyödynnettäväksi. Sisältää kuvia juomista, viitoista, haarniskoista ja jalokivistä.

Kiitos [language] WML-koodin korjauksien, hyökkäystyyppien ja mukautettujen välimatkojen tekstit voi kääntää.

Lataa

Taistelu Wesnothista on lisensoitu GNU General Public Licensellä (GPL). Lähdekoodin saa osoitteestawesnoth.org, josta löytyy myös lähdekoodin käännösohje monille käyttöjärjestelmille (englanniksi). Valmiit paketit on saatavilla yleisimmille käyttöjärjestelmille, kuten Microsoft Windows, Mac OS X, ja GNU/Linux.

Uusinta tietoa lataamisesta löytyy lataussivulta (englanniksi). Sieltä löydät myös paketit ja ohjeet muille alustoille, jos ja kun ne julkaistaan.

Jos olet ladannut pelin aikaisemman version, saatat haluta ladata vain xdelta -tiedostot.

Lisätietoa